Corona Nieuws | Poezen ingespoten met corona om te testen

Poezen ingespoten met corona om te testen

mainImage

Om uit te vinden hoe besmettelijk poezen zijn voor mensen, gaan drie universiteiten poezen inspuiten met het coronavirus. Ook worden katten onderzocht van baasjes die corona gehad hebben, zo schrijft AD.

Het onderzoek wordt onder meer gedaan door de Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Erasmus Universiteit Rotterdam. "Van katten is bekend dat ze vatbaar zijn voor corona’’, stelt viroloog professor Wim van der Poel van de WUR. "Het is de bedoeling dat we gaan kijken wat voor ziektebeeld het precies brengt bij katten, of de dieren ziek worden en hoe snel en of mensen ook door katten geïnfecteerd worden."

Idee is dat op die manier het risico van de verspreiding van corona door de huisdieren beter ingeschat kan worden. Ook kan zo worden bekeken hoe corona-infecties bij katten kunnen worden voorkomen.

Lang is gedacht dat dat risico niet zo groot is en dat dieren het eerder van mensen krijgen dan andersom. Maar nu bestaat het vermoeden dat een medewerker van een nertsenboerderij in Noord-Brabant het coronavirus heeft opgelopen van een nerts. Landbouwminister Schouten heeft nu opgedragen om meer dan 100 nertsenboerderijen te onderzoeken op corona.


Door: ANP